Firma LMT Gorica je osnovana 1990.godine u Velikoj Gorici kada je kupljena prva mašina za strojno vezenje. S tom mašinom su odrađivani poslovi za domaće i inozemno tržište. U početku je težište posla bilo na izvozu u sklopu većih tekstilnih firmi koje su proizvodile za inozemne naručitelje. Baš tim poslovima firma LMT Gorica je stekla znanje i iskustvo zbog visokih zahtjeva za kvalitetom, preciznosti i točnosti zahtijevanih rokova.

Početkom 2000.godine situacija na tržištu se promijenila, potražnja iz inozemstva je pala a porasla je domaća potražnja. Zbog te domaće potražnje kupljene su još dvije mašine u svrhu obnove i modernizacije parka. Obim posla za domaće naručioce je manji ali češći što je zahtijevalo povećanu fleksibilnost čemu smo se prilagodili uvođenjem usluge izrade programa unutar LMT Gorica i koristeći znanje, te iskustvo stečeno do tada.

Od 2006.godine uvedena je prodaja tekstilnih proizvoda na koje se može aplicirati vez, te radne odjeće i obuće čime smo popunili ponudu za domaće kupce. LMT Gorica je obiteljska firma koja zapošljava pet djelatnika.

2014.godine smo nabavili laser za graviranje na tekstil čime smo unaprijedili postojeću uslugu strojnog veza jer je laser kompatibilan sa postojećim strojevima. Iste 2014.godine uzimamo stroj za strojno vezenje ali sa večim radnim poljem što znači da možemo raditi veće strojno vezene ambleme. 2018.godine nabavljamo dodatak za strojno vezenje na cipele i na kape što nije novina ali veća visina loga na kape je novost koju možemo sada ponuditi. Također smo nabavili magnetske okvire kao novi alat za strojno vezenje čime lakše možemo štikati na deblje materijale, torbe itd.  Strojevi za strojno vezenje su vrhunski japanski brand Tajima, sami radimo programe za strojno vezenje u vrhunskom programu Pulse. Zbog svega navedenog i svih noviteta te praćenja trendova  smatram da smo stvarno jedinstvena radiona u našoj domovini.

Vlasnik
Tomislav Kos – druga generacija štik majstora.